NL EN

A BIOGRAPHY
WITH
A FEMALE
FLAIR

Mijn leven draait om mensen en speelt zich af op podia. Van de verhalen van anderen – hun drijfveren, hun lessen en hun kracht – krijg ik nooit genoeg. Gelukkig kan ik elke dag weer hun werelden ontdekken voor de microfoon van BNR Nieuwsradio, de camera’s van RTL en voor het publiek in de zaal als dagvoorzitter.

De liefde voor het podium ontdekte ik al vroeg. Een spreekbeurt op school? Iedereen vond het vreselijk, ik vond het heerlijk. Optreden? Ik deed het als jong meisje al. Met een paar grote veren op mijn hoofd verscheen ik zelfs vol trots als showdanseres bij de Showbizzquiz, jaren voordat ik een van de gezichten werd van RTL.

De liefde voor mensen en hun verhalen deed ik op toen ik gefascineerd keek naar de programma’s van Sonja Barend. Zoals zij gekke mensen, pionierende mensen of mensen in enorme problemen met open vizier benaderde: wat een wereld ging er dan open.

12 JUNI 1975, AMSTERDAM

Het duurde even voordat ik zelf in de journalistiek terechtkwam. Na een propedeuse economie besloot ik cultureel maatschappelijke vorming te studeren, omdat ik met mensen net zo veel had als met cijfers. Daarna kwam de televisie weer terug in mijn leven. Eerst als redacteur bij RTL Nieuws, vanaf 2004 als presentator.

In die baan is alles samengekomen: het podium, de dynamiek van het nieuws, de interactie met mensen. Ik mag vertellen, vragen stellen, hen helpen hun relaas te doen. In 2012 ontdekte ik ook de radio en sindsdien presenteer ik op BNR Nieuwsradio het programma Zakendoen met…. Daarnaast ben ik dagvoorzitter en presentatiecoach voor boardmembers.

Nog iets te wensen over? Jazeker: ooit een eigenwijs televisieprogramma presenteren waarin ik op zoek ga naar de verhalen achter bijzondere, gewone en gekke mensen… wat een droombaan zou dat zijn.