NL EN

A BIOGRAPHY
WITH
A FEMALE
FLAIR

Mijn leven draait om mensen en speelt zich af op podia. Van de verhalen van anderen – hun drijfveren, hun lessen en hun kracht – krijg ik nooit genoeg. Gelukkig kan ik elke dag weer hun werelden ontdekken voor de microfoon van de radio, de camera’s van televisie en voor het publiek in de zaal als dagvoorzitter.

De liefde voor het podium ontdekte ik al vroeg. Een spreekbeurt op school? Iedereen vond het vreselijk, ik vond het heerlijk. Optreden? Ik deed het als jong meisje al. Met een paar grote veren op mijn hoofd verscheen ik zelfs vol trots als showdanseres bij de Showbizzquiz, jaren voordat ik een van de gezichten werd van RTL.

De liefde voor mensen en hun verhalen deed ik op toen ik gefascineerd keek naar de programma’s van Sonja Barend en Ischa Meijer. Zoals zij 'gekke' mensen, pionierende mensen of mensen in enorme problemen met open vizier benaderden: wat een wereld ging er dan open.

12 JUNI 1975, AMSTERDAM

Het duurde even voordat ik zelf in de journalistiek terechtkwam. Na een propedeuse economie besloot ik cultureel maatschappelijke vorming te studeren, omdat ik met mensen net zo veel had als met cijfers. Daarna kwam de televisie weer terug in mijn leven. Eerst als redacteur bij RTL Nieuws, vanaf 2004 als presentator.

In 2012 ontdekte ik ook de radio en sindsdien presenteer ik diverse programma's op BNR Nieuwsradio, zoals Beeldbepalers, ZZP Café en Zakendoen met….

Zo leerde ik dat interviewen mijn absolute passie is en daarom besloot ik om die mooie baan bij RTL op te geven en mijn volgende droom waar te maken: diepte interviews op televisie. Prachtig was het om een seizoen Buitenhof (VPRO) te presenteren en (internationale) topgasten te interviewen, met als hoogtepunt een uur lang premier Rutte.

Alles is intussen samengekomen: het podium, de dynamiek van het nieuws, de interactie met mensen. Ik mag vertellen, politici, topbestuurders scherpe vragen stellen en verdieping aanbrengen in verhalen die er voor de kijker toe doen. 

Nog iets te wensen over? Jazeker: ooit een eigenwijs televisieprogramma presenteren waarin ik op zoek ga naar de verhalen achter opmerkelijke, inspirerende mensen… wat een droombaan zou dat zijn.