NL EN

a journal
with
a female
flair

25/08/2018 Nieuwe presentator Buitenhof

Ze werd het middelpunt van de discussie over diversiteit in de media en lag onder vuur na het Carrédebat. Maar Diana Matroos is nu wel waar ze wil zijn, bij Buitenhof. 'Ik geloof niet in trucjes.'

31/05/2016 Een nieuwe wereld gaat open!

Ik zou wel wat anders willen. U kent het gevoel vast wel. En dan herkent u waarschijnlijk ook dat het heel verleidelijk is om vast te houden aan het bestaande, omdat het leuk en vertrouwd is. Vandaag spring ik in het diepe. In het leven kun je lang nadenken over dingen. Maar soms moet je het gewoon doen. Ook al betekent het dat je daar een prachtbaan voor opgeeft. Na 18 jaar RTL Nieuws heb ik besloten te stoppen als nieuwspresentator. Kiezen voor nieuwe energie, onbekende paden opzoeken, wint het van de enorme aantrekkingskracht die de dynamiek van de RTL Nieuws redactie nog steeds op me heeft en wint het ook van vasthouden aan huidig succes.

21/10/2015 DIANA MATROOS WINNAAR KLEURRIJKE TOP 100

Diana Matroos is één van de gezichten van RTL Nieuws en presentator/interviewer voor BNR Nieuwsradio. De Kleurrijke Top 100 interviewde haar over haar jeugd, afkomst en werk. Als voormalig nieuwslezeres voor de lokale zender AT5 en KRO (Goedemorgen NL) is Diana voor mij altijd een voorbeeld geweest op professioneel en persoonlijk vlak. Een sterke gekleurde vrouw als gezicht van een commerciële zender. Hoe was haar reis, welke keuzes heeft ze gemaakt en waarom? En hoe vindt zij dat het is gesteld is met diversiteit in Hilversum? Een openhartig gesprek op het terras van het Amstel Hotel met de vrouw die haar haar drastisch veranderde omdat ze dichter bij haar roots wilde staan.

18/09/2014 WE ZIJN LIVE!

Met trots presenteer ik u hierbij mijn nieuwe website. Een site waar ik zelf al ontzettend veel plezier aan heb beleefd. Het was niet alleen leuk om te maken, maar ook leerzaam. Want wat maakt nu dat jij die ene presentator, interviewer, coach bent. Het dwingt je om na te denken over je aanpak, je visie. Daarom vindt u hier niet alleen wat ik doe voor de radio en televisie, maar ook wat ik belangrijk vind als het gaat om zaken doen. Wat u van mij kunt verwachten als u met mij in zee gaat en wat uw voorgangers vonden van mijn optreden of coaching.

Nieuw programma voor Diana Matroos: presentator BNR’s Big Five