NL EN

a journal
with
a female
flair

25/08/2018 Nieuwe presentator Buitenhof

Ze werd het middelpunt van de discussie over diversiteit in de media en lag onder vuur na het Carrédebat. Maar Diana Matroos is nu wel waar ze wil zijn, bij Buitenhof. 'Ik geloof niet in trucjes.'

DOOR: ROELF JAN DUIN 25 AUGUSTUS 2018, 20:00

'Ik wil grote interviews doen, voor radio en tv. De interviews waarbij het schuurt, waarbij er iets gebeurt, maar waar het altijd respectvol blijft,' schreef Diana Matroos (47) toen ze in 2016 haar vaste baan opzegde. Achttien jaar had ze voor RTL Nieuws gewerkt en nu was het tijd voor iets nieuws. Een sprong in het diepe, noemde ze het. 

Spannend, natuurlijk, maar ik heb nooit getwijfeld aan mijn keuze," zegt ze nu. "Als je ergens van overtuigd bent, pakt het altijd goed uit. Dat is ook wat ik mijn kinderen probeer bij te brengen: als je het echt wilt, kun je alles bereiken."

Matroos heeft bereikt wat ze wilde bereiken: ze treedt toe tot het presentatietrio van Buitenhof, samen met Jort Kelder en Paul Witteman. Een enorme eer, vindt ze. "Een wekelijks interviewprogramma van een uur op televisie, met zo'n sterke redactie, dat is bijzonder. Daar moeten we zuinig op zijn."

Lees meer: 

https://www.parool.nl/kunst-en-media/diana-matroos-ik-ben-er-niet-om-gasten-te-vertroetelen~a4603448/

Comment