NL EN

A PRESENTER
WITH
A FEMALE
FLAIR

VPRO - Buitenhof
Namens de VPRO ben ik naast Paul Witteman en Jort Kelder het vaste gezicht van het programma Buitenhof. In dit (politiek) discussie programma worden wekelijks gasten van topniveau scherp bevraagd over onderwerpen die van cruciaal belang zijn voor Nederland en de rest van de wereld. Elke zondag live op NPO 1 om 12.10 uur. 

Mijn motto: hard op de inhoud, zacht op de persoon. 

 

BNR Nieuwsradio
Presentatoren stappen doorgaans over van radio naar tv, ik deed het andersom. In 2012 ontdekte ik een nieuwe liefde: radio maken. Sinds die tijd ben ik een vaste stem op BNR Nieuwsradio met programma's als Beeldbepalers, ZZP Café en Zakendoen met…, waarin ik onder andere ceo’s en ondernemers interview over het (zaken) leven met als belangrijke topics communicatie, media, reclame en marketing. 

Met open vizier probeer ik te achterhalen wat mijn gasten beweegt. Waar liggen ze wakker van? Wat is hun verrassende kant? Wat kunnen we van hen leren? Radio moet spannend zijn, maar ook intiem.

RTL
Bij RTL ben ik 12 jaar een van de gezichten van RTL Nieuws, RTL Z Nieuws en Editie NL geweest. Bij RTL Z Nieuws, het enige Nederlandse nieuwsprogramma zonder autocue, zijn ‘breaking news’ en snel schakelen de norm. Van New York tot Den Haag, van Dow Jones tot AEX: voor deze ‘CNN van de polder’ volgde ik jarenlang live de laatste ontwikkelingen, met analisten in onze studio en verslaggevers ter plaatse. In die informatiestroom ben ik het rustpunt. Hoe groter de impact, hoe beter ik in mijn element ben. Als duopresentator van Editie NL, het primetime nieuwsprogramma op RTL 4, bracht ik de kijker naar de wereld voorbij de ‘kale’ feiten – soms serieus, soms lichtvoetig.